неділю, 9 жовтня 2016 р.

Memories/ LO

Всем доброго времени суток!

Сегодня покажу страничку, сделанную по заданию Чая с корицей, как всегда в последний день)))


И сразу же прошу всех, кто не понимает украинский включить перевод, потому что об людях на фото я могу писать тільки рідною мовою)

Завдання як завжди надихнуло і примусило голівоньку працювати! Я одразу знала, що буду скрапити фото з мамою чоловіка. Мої фото в батьків, а от сімейні фото чоловіка недавно перебирали і навіть деякі відсканили, маю надію зробити альбом для нього.
Заради цієї сторінки я навіть вперше спробувала відретушувати фото)

Отож сторінка


На фото мама та двоє старших братиків мого чоловіка - Віталік та Вова, їх називали сонечко і хмаринка))). Фото десь 76-77 року. Це фото таке мені близьке, можливо тому що мої малюки зараз в такому ж віці і різниця в них така ж, і вони теж схожі на сонечко і хмаринку.


Нажаль так склались обставини, що Вови та мами немає вже майже 20 років, а старшого Віталіка і тата - 10. Я вдячна долі, що мій чоловік зміг пережити ці втрати і не зламатися... і ці фото такі йому дорогі... Та власне і мені теж, хоч я і ніколи не знала цих людей.

Розкажу трохи про них, бо дуже хочеться...
Мама дуже любила вишивати, у всіх членів сім'ї на носовичках та сорочках були вишиті ініціали))) Тому використала фрагмент рушника, не маминого, але по даті на вишивці 61 року))
Також мама працювала на підприємстві бухгалтером, тому в підложках до фото використала копірку.
Щодо книжкових сторінок та паперу в клітинку, ніби з зошита, то це про хлопців, адже вони так любили читати та ще й навчалися на вчителів...
А ще вони були надзвичайним патріотами - встановили жовто-синій прапор на даху будинку ще в кінці 80-х, а на початку 90-х приймали участь в мітингах за здобуття незалежності.
Вова пішов дуже рано... А от Віталік став доволі відомим журналістом і вчив діток української мови, писав новели. У нього надзвичайна дружина і двоє чудових хлопців,  уже таких дорослих і таких рідних!


Троянда - це троянда з куща, який посадила ще мама, вона дуже любила квіти. А її любили всі. Мені зараз часто кажуть, про те яка б золота свекруха в мене була б.

І найголовніша меморабілія це звичайно ґудзики, мамині ґудзики, старі, потріскані і запилені часом...але мамині. А ще зелені нитки теж, які дістались  мені разом з ґудзиками ... і шов зроблений на старій машинці, схожій на Подолянку, маминій машинці, яка, як каже чоловік, не працювала, аж поки не з'явилась я))) Зі скраром подружилася тільки ця машинка)))


Чоловік як завжди згадав про ваточки-тряпочки ...але сказав, що я росту))) А для мене це найдорожчий комплімент!

І ще... мені подобається ця робота - вона якась тепла вийшла і рідна, в будь-якому випадку для мене...

По материалам
Недавно пришли мне два подарочка.
Первый от Танюши - бриллиантовый - раскраски от ФД, ох и не знаю, что с ними делать буду - бриллианты не мое и один из этих тегов. Кстати канал у Тани оч интересный и почти каждую неделю можно что -то вкусненькое выиграть.
А второй - конфетка от Artistic Line, я слышала, что чип у них чудесный, он такой и есть, девочки, но бумага, я просто в приятном шоке была, плотность 240 грамм и обалденные принты. Когда распечатала упаковку сразу поняла какой лист должен быть в основе моей страницы!
Кстати первая страничка не с чистого листа и вторая типа микс-медийная))

По поводу миксд -медиа - я как слепой на ощупь делала))) Покрыла лист прозрачным  медиумом от ФД, наляпала акварели, потом розы Эговской прозрачной пастой через ФДшную маску нанесла...Высохло все, а я сижу и думаю, что дальше))) Вспомнила Катин МК по рамкам - значит надо рисунок проявлять. Я его терла, терла)))) Короче вот получились такие назовем худ.разводы(худ. можете трактовать как хотите). А потом раз и полностью композицию поменяла и решила еще белой Эговской текстурки через ФДшную маску круги добавить...
Не знаю удачный ли эксперимент, но работать однозначно надо, вот только штампов боюсь)))

Композиционно очень похоже на мой тег, ну маєм, шо маєм)))
По декору - фрагмент рушника, из него же вязанный элемент, пуговки и высушенная роза, листики и нитка. Под фото стопочка разных бумажек и скраповых, и совсем не скраповых...

Вообщем как-то так)
Спасибо, что осилили мой опус до конца и спасибо, что вы есть, заходите в гости, пишите...для меня это очень важно, впрочем как и для каждого!

Покажу страничку в галереях

Artistic Line - лист из коллекции Tender  Motion



ФД - медиум прозрачный  матовый, маска розы, маска круги, белая акриловая краска

ScrapEgo - прозрачная и белая гладкая текстурные пасты



И в задании ScrapEgo "Домашнее Печенье"... там, где мама там  всегда тепло и уют, там вкусный обед и пахнет домашним печеньем...А еще пуговки с доски, правда у меня они не такие милые, а с налетом времени...





8 коментарів:

  1. Очень атмосферно получилось! Страничка просто пропитала духом времени!

    ВідповістиВидалити
  2. Аня, душевная и уютная работа получилась!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо Вика!! И поздравляю с победой! Лаконичность сестра таланта!

      Видалити
  3. Анюта, прочитала, рассмотрела, расстрогалась... Пронзительная работа и очень красивая! Умничка, что заскрапила это фото, это же семейная реликвия, самая настоящая, и страничка твоя - тоже семейная реликвия!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олечка спасибо! Надеюсь эта страничка когда-нибудь поселится в альбоме, а пока висит возле моего стола!

      Видалити
  4. Дуже чуйна робота!Вона уся наповнена душею..Така гарна історія.Така любов відчувається..У ній все поєднано так гармонійно,що коли дивишся на сторінку,а у голові рядки з Вашої розповіді,то по тілу біжать мурахи)))Колись,Ваші діти ,подивляться на цю сторінку ,прочитають історію свого роду і у своє серце додуть ще більше любові та наснаги:)Сторінку,взагалі,навіть якась така домашня вийшла..Я зразу згадала свою бабусю.ЇЇ вишиванки,рушники ,доріжки,борщ з печі та вареники з ожиною.Дякую Вам:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже дякую за коментар, надзвичайно приємно!
      ООО вареники з ожиною це мабуть дуже смачно, ніколи такі не їла!

      Видалити